Eej, Grôtste Versierders van Ut Kielegat! Opgelet! 

Eej, Grôtste Versierders van Ut Kielegat! Opgelet! 
5 januari 2021 Anouk

Trommel je buren op, plan een online vergadering en bepaal je strategie… want wij zijn op zoek naar de Grôtste Versierders van Ut Kielegat. En wie zijn dat dan? Dat zijn jullie, want jullie wonen in ons mooie Kielegat. En nu we allemaal thuis moeten blijven en we carnaval grotendeels online gaan vieren, is het wel zo leuk om carnavalsvreugde in huis te halen. We zijn op zoek naar de best versierde gevel, tuin, balkon of zelfs straat, hofje of flatgebouw van het Kielegat. Samen kleuren we het Kielegat rood-oranje en vieren we op een andere manier carnaval. De grôtste versierders worden tijdens carnaval verrast met een bezoek van Prins Arie d’n Irste.  

Tactiekbespreking 
Wie is verantwoordelijk voor de slingers? Wie zorgt voor de raamschilderingen? Wie gaat stoepkrijten en wie plant alleen maar sanseveria’s voor het raam? Alles mag je uit de kast halen voor een zo groots mogelijk carnaval op afstand. En betrek er vooral iedereen bij in je straat om de stad zoveel mogelijk kleur te geven in deze grauwe tijd. 

Hoe doe je mee? 
Hang de vlag uit, papier-maché een carnavalspop voor in je voortuin en verander het deuntje van je deurbel in ‘Daar is Prins Arie’. Leg dit allemaal vast op foto of film en stuur het voor 13 februari naar pers@kielegat.nl. Wij beoordelen alles en de beste inzendingen kunnen rekenen op een bezoekje van Prins Arie d’n Irste op zondag 14 februari. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen neemt hij zijn gevolg ook mee.  

Corona-proof 
Ben jij met jouw straat, hofje of flatgebouw een van de gelukkige, dan hoor je van ons. Natuurlijk komen we niet binnen en zal alles voor alle betrokkenen gebeuren met inachtneming van de dan geldende corona-maatregelen. En dat we er een gepast feestje van gaan maken, is wel de bedoeling! En zeg nou zelf, je bent pas echt een grôte versierder als je de Prins weet te regelen op Valentijnsdag! 

X