Vacature: Sjef Feesten (bestuursfunctie)

Vacature: Sjef Feesten (bestuursfunctie)
7 juli 2021 Anouk

Carnaval in ’t Kielegat. ‘Het is er gewoon’ zou je haast denken als je in februari of maart 5 dagen lang geniet van een veelheid aan activiteiten en feesten. Niets is echter minder waar natuurlijk! Een team van 250 (!) bevlogen vrijwilligers bouwt gedurende het jaar aan de diverse evenementen die onze stad op de kaart zetten. ‘t Kielegat is de afgelopen decennia dan ook uitgegroeid tot een sterk carnavalsmerk dat staat voor verbinding en gezelligheid. Nu staan we aan de vooravond van de volgende stap met onze stad; we willen van Breda nog prominenter en herkenbaarder neerzetten met Carnaval en het Kielegat met alle tradities (beschreven in het carnavalsverhaal van het Kielegat) nog sterker uit te dragen. En daar hebben we jou voor nodig!

Vacature: Sjef Feesten (bestuursfunctie)

Een feestbeest ben je van nature ook… maar jij bent vooral die persoon die weet wat erbij komt kijken om een ‘feestje’ te organiseren. En dat is natuurlijk een understatement. Met een team van Soes-Sjefs ben je namelijk dé spil voor een aantal belangrijke evenementen in ‘t Kielegat. Jij bent eindverantwoordelijk voor deze evenementen en de verbinding hiervan met onze doelen en tradities. En dat is – naast de lol die we samen hebben en anderen bezorgen – een serieuze vrijwilligers job. Zo ben je verantwoordelijk voor:

 • Invulling beleid (draaiboek, proces, tradities / carnavalsverhaal)
 • Bewaken ‘merk’ Kielegat en het verhaal en de historie bij de evenementen die we vieren
 • Maandelijks overleg met de Soes-Sjefs en vergaderen met het bestuur
 • Motiveren van Soes-Sjefs en overige teamleden
 • Budgetten beheren en deadlines perfect plannen;
 • Vinger aan de pols houden bij de organisatie van het evenement. De Soes-Sjef is verantwoordelijk, jij toetst en helpt indien noodzakelijk;
 • Contact en samenwerking met andere ‘commissies’ en Sjefs

Wie ben jij?

 • Een leider die voorop kan gaan maar luistert naar zijn team;
 • Ervaring met een bestuursrol is prettig, maar geen must;
 • In staat een team van vrijwilligers te motiveren
 • Projectmanager met aangeboren organisatietalent;
 • Can do: ondernemend, resultaatgericht en gedreven;
 • Pragmatisch, flexibel;
 • Een gemotiveerde vrijwilliger die zin heeft om van carnaval een nog leuker feestje te maken.

We hebben de meest essentiële zaken benoemd, maar in beton gegoten is het allemaal niet. Van onze nieuwe Sjef Feesten verwachten we input om zelf deze positie verder vorm te geven. Wij hebben behoefte aan ervaring, maar zeker ook nieuwe ideeën over de toekomst. Dat doe je door vernieuwend en met een open vizier naar zaken te kijken. In een vrije rol kun je dus samen met je team de organisatie naar een nog hoger niveau tillen. Het vertrekpunt is Carnaval Breda; een prachtig ‘product’. Maar zeker… leren we graag van en met jou. Samen met alle vrijwilligers ben je betrokken bij het verder op de kaart zetten van ’t Kielegat als leukste carnavalsstad van Nederland en het verder uitdragen van onze missie en ons carnavalsverhaal.

En verder?

Wij zijn (al zeggen we het zelf) een leuke club en delen de mening dat vrijwillig niet vrijblijvend is. Toch begrijpen we goed dat vrijwilligerswerk moet passen in je privéleven, dus we streven naar een goede balans.

Alles in je eentje uitzoeken en regelen? Zeker niet hoor! Ons team bestaat uit een mix van ervaren en jonge -maar zeker allen gedreven- Kielegatters. Samen hebben we echt al een mooie basis neergezet en daar zijn we trots op. Draagvlak voor vernieuwing is er echter volop dus we kijken uit naar je komst..

Interesse?

Ben jij of ken jij dit organisatietalent met Kielegat hart? Stuur dan jouw motivatie naar Stoffel Geerards, via hr@kielegat.nl.

 

X