Optocht indeling 2020

Download HIER de Grote Optocht indeling 2020
 
1. Prinsenwagen
 
2. Majoretten en twirlvereniging Expression
 
3. Verkoopcommissie
 
4. CV Ut Lekker Bietje
Motto: Flauwer Pauwer
Na alle ellende – aanslagen, stikstof, boeren, stakingen enz. enz., gaan wij voor positief en starten met flauwer pauwer. Geen beter moment dan dit te doen met carnaval.
 
5. CV Zo Gek Nog Nie
Motto: We houden fanfare
Over de woeste zee vaart de kapitein met aan boord de fanfare naar het altijd gezellige Kielegatse carnaval. Dat moet klinken als een klok. Dat is zo gek nog nie.
 
6. CV Da witte wel
Motto: Hooikoorts
 
7. Boeren Sociëteit Ginneken
Motto: Veestapel halveren; een grote boerenkermis
BSG probeert zijn steentje bij te dragen en wil zijn veestapel halveren, maar door het politieke gedraai in Den Haag en Den Bosch zijn de boeren nu zelf doorgedraaid. Ze lopen er bij als een kip zonder kop.
 
8. Dun Otto
Motto: Draoj ut om: Dun Otto in 723 variaties!
Dun Otto is een verstokte carnavalsvierder en denkt nog steeds niet te zijn doorgedraaid. Toch heeft hij nu alle carnavalskleding van zolder gehaald. Wie helpt hem om voor deze gelegenheid het juiste pak te draaien?
 
9. Zus en Zo
Motto: Wij zijn de klos zonder draad
De twee zussen zijn heel wat van plan, maar met carnaval wordt er zonder draad en naald niet genaaid.
 
10. vrij nummer
 
11. De Pauwervrouwen
Motto: Ligde gij nog wel in de markt?
De Pauwervrouwen liggen nog steeds goed in de markt, maar liggen de Kielegatters dat ook nog? Laat dit aan de Pauwervrouwen over. Zij zoeken het tijdens de optocht tot op de bodem uit.
 
12. Jan & Kleintje Pils
Motto: Hoe voelta, zo’n Vuelta?
Vader en zoon raken in de ban van de Vuelta die dit jaar Breda aandoet. Tijdens de optocht raken zij in Spaanse sferen. Gaan zij op de stier of per fiets door de Grote Kerk? We gaan het zien.
 
13. CV Dun Vollie
Motto: Ik gaaj gewoon andersom en ik hoop da ge me aon ziet kome. Kiske Volders heeft weer een eigen invulling,   maar waarschuwt vooraf: “Aggut kunt magdet omdraoje, mar ge mot uitkijke veur vuile anden eej.”
 
14. Jets met de buuf
Motto: Wij serveren de ballen.
De open Kielegatse kampioenschappen: de grand slam. Voor iedereen toegankelijk. Vorig jaar waren ze nog een trio met de buuf, dit jaar doen ze iets met de buuf. Zij serveren de ballen, maar snappen wij er de ballen nog van?
 
15. CV De Tafeldames
Motto: We lopen een blauwtje
Op een blauwe maandag lopen deze blauwbekkende dames mee in de optocht. Onderweg lopen ze een blauwtje, maar beter een blauwtje lopen dan een groentje blijven. Lian en Kirsten lopen alweer voor de 11ekeer mee, maar zijn zeker niet van de blauwe knoop.
 
16. CC ’t Aogje
Motto: Maokt d’r selfiets van!
 
17. CV Ak mar leut heb
Motto: We zoeken ’t hoger op
Deze club uit Bavel en Molenschot zoekt het duidelijk hogerop. Alles wat op hun pad komt wordt hogerop gezocht. Da wordt hoog zoeken bij heldere hemel.
 
18. Prinsenwagen CC Giegeldonk
 
19. BC De Dijkrakkers
Motto: Roze maandag
De Dijkrakkers uit Kleigat (De Fendert) haalt op carnavalsmaandag 013 naar 076. De roze maandag tijdens de jaarlijkse kermis in 013 komt nu naar het Kielegat. De Dijkrakkers gaan de show stelen.
 
20. vrij nummer
 
21. vervallen
22. Band met Ballen!
Motto: Band met ballen
 
23. Jean
Motto: Jean draait de wereld om
Jean heeft er zoals altijd veel zin in. Hij draait de wereld om en komt uiteindelijk in het Kielegat uit.
 
24. De Deksels
Motto: High meej Deplaai
Om onze burgervader alvast te helpen hebben de Deksels een wietloket geopend. Je kunt gelijk je wietpas meenemen. Zo wordt de burgervader een hoop administratieve rompslomp uit handen genomen. Legaal telen en verkopen van wiet zien de Deksels wel zitten.
 
25. Bari
Motto: verrrassing…
Rene Baremans zit nog in een denktank. Pas wanneer hij alles een keer heeft omgedraaid kan hij uitsluitsel geven.
 
26. Ei&Banaan
Motto: Kiske en Mieske; draojûn we ut om?
Kiske en Mieske vragen zich tijdens de optocht af wat ze om moeten draaien. Vooral de naderende Vuelta in Breda en de Spaanse overheersing een paar eeuwen terug hebben Kiske en Mieske aan het denken gezet. Wie kan hun vragen beantwoorden?
 
27. Kul & Kol
Motto: Kul & Kol hebben ’t in de bol!
Kul & Kol laten pas tijdens de optocht zien wat er in hun bol zit.
Hopelijk is het er dan uit. Tenzij het glazen bol is, want dan moet het blijven waar het is.
 
28. Dun Pastor
Motto: Dun Pastor van dun aandere kaant
Mensen moeten niet denken dat een pastor alleen maar zuur kijkt, braaf wijn drinkt en op de pastorie zit. Dat is namelijk niet waar. Dun Pastor die ge in dun optocht ziet, lacht breeduit, drinkt pils en speciaal bier en hij is voor dun Duvel nie bang.
 
29. CV De Weggooiers
Motto: We draaien ’t om
Ad. 2020 Romijnse veldtocht voor BARO-WEL-TV. Rijde mee met onze rapportagewagen? De Weggooiers zijn altijd wel in voor een date. Aanmelden mag tijdens de optocht.
 
30. vrij nummer
 
31. CV Da Deug Nie
Motto: Wie wint er?
Da Deug Nie uit Bavianenland heeft op de wagen een winters tafereel. De vraag is wie gaat er winnen. De mooie Heide? Of toch de Kerstman? Het zullen toch niet de skiërs worden die na de après-skihut komen afgezeild? Aan de meet worden de prijzen verdeeld.
 
32. BC De Boskrekels
Motto: Onze babyboom is begonne…. Waardoor er jeugd bij gaat komme….
De vereniging uit Sprundel en Essen heeft afgelopen jaar flinke uitbreiding gekregen. Een ware ‘babyboom’ van kleine Boskrekeltjes kun je wel zeggen. Dus dit keer een wagen voor de kleine brakskes, want de jeugd heeft de toekomst.
 
33. CV Schots & Scheef
Motto: Limonadeparty
Schots & Scheef komt geheel in stijl met een limo naar de Bredase party. Deze fanatieke bouwclub uit Bavel wilt dit jaar de toon zetten. Schots & Scheef wilt een groot feest neerzetten in het Kielegat.
 
34. CV de Boerenknuppels
Motto: We draoje ut om
De Boerenknuppels hebben het voor elkaar. Deze vereniging uit Bosuilendorp gaat vijf dagen werken met carnaval. De rest van het jaar zijn ze vrij en vieren feest.
 
35. Aogse Hopkes
Motto: Ondanks de stikstofcrisis bouwen de Aogse Hopkes gewoon dur.
De Aogse Hopkes bouwen dit keer zelf niet, maar laten het publiek bouwen. Dit geheel volgens het motto uit ’t Aogje. #maokt d’r selfiets van. Neem gerust gereedschap mee, want goei gereedschap is het halve werk.
 
36. Frans
Motto: Boer zonder trekker
Dit is Frans z’n laatste boerenprotest tegen teveel stikstof. Vandaag zonder trekker, want Frans wil de optocht niet ophouden. Wat is nou stikstof? Ge ziet het niet en ge ruikt het niet. Frans heeft echter last van teveel stick-stof.
 
37. SV Sowieso Opeloos
Motto: We zetten de optocht met een lopend vuurtje in vuur en vlam. Al 23 jaar doet Sowieso Opeloos mee aan de optocht, want langs de kant staan is ook zo wat. Dus voor iedereen die aan de kant staat, zet Sowieso Opeloos de optocht in vuur en vlam. Ge zult er maar staan.
 
38. Trio zonder Jan
Motto: Er zit dees joar een luchtje aon
Trio zonder Jan neemt het dit jaar serieus. Alle gebeurtenissen in de wereld, de politiek, ook internationaal. Het is allemaal gebakken lucht. Hier zit duidelijk een luchtje aan.
 
39. CV Eenmalig?!
Motto: Wat zijn de prijzen?
De enige echte ‘Leontien’ draait aan het rad. De letters worden omgedraaid. Welke verrassende zin komt tevoorschijn? Wat zijn de prijzen die je ervoor krijgt of voor moet betalen? CV Eenmalig geeft uitsluitsel.
 
40. Eddum Dur
Motto: We gaan voor een optocht zonder gaten
Me droaje’ut om: ‘wij zijn de kèès tussen de gaote!’.
41. Allus Zakt
Motto: T’is bij de beeste af
Circus Zaktini brengt veel wilde dieren mee naar ’t Kielegat. De dompteur en zijn picolo’s laten zien waarom deze dieren in vrijheid moeten leven. Een grote ontsnapping staat er misschien te gebeuren tijdens de optocht.
 
42. Samen op Padjes
Motto: Bezorgde burgers
Na de woeste protesten van boeren, bouwers en buitenlui is het nu tijd dat de burgers van zich laten horen! Samen op Padjes trekken niet naar het Malieveld, maar laten de Kielegatters weten het er niet mee eens te zijn.
 
43. CV De Meikevers
Motto: Meikevers op dun steigers, ‘ellupe in dun bouw, gèf Kielegat wij ‘ouwe van jouw!!
Wattisut toch un ’uis’ouwe, meej al dieje steigers. Ut lèkt wel ééne bouwplaots in ons Kielegat. Op veule plaotse ziede bouwvakkers ‘eul ’ard werruke om alles gèf te maoke. En witte wa, dun Meikevers willen gèrre meej ‘ellupe. Dus laat oew ‘aandjes maor wappere en zoek un plekske op dun steiger!
 
44. CV De Jeanettekes
Motto: ‘Kielegat douze points’
Tijdens carnaval komen de Rotterdammers naar ons Kielegat. De Jeanettekes hebben het omgedraaid en hebben het Songfestival naar hier gehaald. Uiteraard met alle pracht en praal gaan de Jeanettekes met de prijzen aan de haal. Douze points!
 
45. CV de Schobbejakke
Motto: Breda drijft
Breda drijft is net als carnaval een begrip geworden in de stad en ver daarbuiten. Alles komt bij elkaar bij de Schobbejakken. Het doortrekken van de Mark, het nieuwe havenkwartier en het uitbreiden van de haven. Laat Breda maar lekker drijven en carnavallen.
 
46. CV De Lachubekku
Motto: We hebben een trucje en draaien ut om.
Deze Bavianen zullen de mensen in ’t Kielegat versteld doen staan. Ze hebben een trucje. Kijken wie het doorheeft.
 
47. Bredaose Bende
Motto: Après skielegat draoj ut is om
Via actie en interactie met het publiek draojt Bredaose Bende het om. Waar bende nou liever? In het Kielegat of bij de après skielegat? De Bredaose Bende gaat voor allebei.
 
48. De Bobkes
Motto: Draoj ut is om
In plaats van altijd de blik naar voren te hebben gericht, kijken we met volle waardering terug naar de fantastisch historie van de prachtige stad Breda. Kortom, ‘actieve geschiedenisles meej de Bobkes’.
 
49. CV De Schutters
Motto: Wa doede gij ‘ier?
Het wordt druk bij De Schutters, want zij brengen al hun extra vrienden mee naar het Kielegat. Antwoord op de vraag weten ze zelf wel. Want waar is dat feestje? Ier is dat feestje in het Kielegat.
 
50. Herstel tweede prijs met 180 punten
Motto: Iedereen heeft recht op un advocaat
Ut is toch nie meer normaal tegenwoordig. Ge wor bij ut minste of geringste aangeklaagd. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een advocaat!
 
51. Bets & Ria
Motto: Hollands Next Pot Model
Bets en Ria houwe audisies vor de nuuwe verjaardagskalender en maoken smelfies. Veurig jaor kwaomen ze uit de kas, dees jaor gaon ze wir ut closet in. Agge mot, dan motte en agge eenmaal gaot, dan blefde gaon.
 
52. CV De Meejloopers
Motto: Nou kunde nog d’un nieuwe MARKkiezen.
Kielegatters vat nou oewe kans! Nou kunde nog kiezen, of draojen we ut om en laten d’un MARK kiezen? Bespaar miljoenen en maak ons Breda nog schôner.
 
53. vervallen
 
54. De Rat van 11
Motto: Maar gezellig is het wel in de NAC’s trainerscarrousel
Na ontslag van een trainer gaat de trainerscarrousel meteen warmdraaien. Bij NAC weten ze hoe ze een feestje omkeren. Dus niet getreurd voor deze werkloze trainers. Het is er druk en gezellig in de trainerscarrousel.
 
55. CV De Hoogvliegers
Motto: Kroegen op tocht
Je hoeft dit jaar niet naar de kroeg toe met carnaval. De Hoogvliegers laten de kroegen naar jou komen. Groot voordeel is dat men niet langer meer hoeft voor te dringen om binnen te komen. Herken je al deze kroegen?
 
56. CV OpBokkuh
Motto: Op de kermis zijn we nie te houwe
Door al da (poker)geld zijn wij in Bosuilendorp nie meer te houwe op de kermis. We draojen het muntstukske nog eens om.
 
57. BC Wa Nouw
Motto: Sprookjes bestaon nie
De Efteling verbleekt bij Wa Nouw. Maar pas op: de fakir, grote reus, Pardoes, kabouters, Indische waterlelies; het is allemaal te mooi om waar te zijn, want sprookjes bestaon nie.
 
58. CC De Blauwe Kei
Motto: Trekte of Draojde?
Agge dun wereldbol omdraojt dan bende in Brazilië. Draojde hem wir om, dan bende wir in ’t Kielegat. Zo kent de wagen van CC De Blauwe Kei dus twee gezichten.
 
59. CV de Spoedjes
Motto: Kielegats Draaiorgelfestijn 2.0
Ouwe, historische klanken keren via de orgelman weer terug in het straatbeeld. Op de muziek komen de poppen tot leven en zo wordt er geprobeerd wat geld te verdienen zodat het spaarvarken een goed gevuld buikje heeft.
 
60. vrij nummer
 
61. CV Te Gek
Motto: Das toch nie waar zeg?!
CV Te Gek gaat in de toekomst kijken. Middels tarotkaarten en horoscoop voorspelt CV Te Gek wat carnaval dit jaar gaat brengen. Voor elk wat wils. Het is toch nie waar zeg!
 
62. CV Bak en Beun
Motto: Draoj’t oe om vur de stoelendans
Een echte ouderwetse stoelendans met kabouter Plop en zijn vriendjes. Dit wordt weer een mooi feest in ’t Kielegat.
 
63. CV De Narrekoppen
Motto: Me kunne rond
In ‘t Kielegat klinkt gespetter en gespater. Door de Nieuwe Mark loopt nu water. Met z’n allen jaren voor gespaard. De singel is het zeker waard. Toeristen oud en jong varen voorbij, zelfs de havenmeester is van de partij. Wat zal het de stad goed staan, al die boten die door de singel gaan. Kleurige boten en vrolijke mensen, wat valt er in de stad nog meer te wensen? Chaos en drukte, maar in goede sfeer. De vraag is niet of je gaat kijken, nee de vraag is wanneer.
 
64. CV Simpel
Motto: Meej un tornado in onze stad draoj’ut om carnaval in ut Kielegat
Het weer zit de laatste jaren niet mee in ’t Kielegat. Maar dit jaar gaat alles gewoon door ondanks een tornado. De stad schudt op zijn grondvesten, maar het feest wordt gewoon gevierd.
 
65. vrij nummer
 
66. Prinsenwagen
 
 
 
X