Indeling Grote optocht 2018

Deelnemers Grote Optocht 2018 in ut Kielegat

Expression
Geen optocht zonder majorettes! Al meer dan 20 jaar lopen ze mee in de optocht. Deze dames werken zich iedere week in het zweet in het Kraaienest en gymzaal Olympia om goed voor de dag te komen. Wist u dat er verschillende Brabants kampioenen aan u voorbij trekken? Wat ’n start!

Commissie verkoop
Niks ‘Ge motter mar op komme’! Ge motter mar an komme! De traditionele Kielegatse leutmedaille is ook dit jaar weer een lust voor het oog. Koop ‘m bij de wagen van de stichting Kielegat. Voor slechts € 4,00 steunt u het Bredase carnaval en lopte er gèf bij! Natuurlijk worden er ook allerlei andere Kielegatse carnavalsartikelen verkocht. Sla je slag!

1. Prinsenwagen
“Ge motter mar op komme”
‘Daar komt ie weer aan Daan.’ Onze hoogheid Prins Daan zal voorop gaan in de Kielegatse Leutstoet. Nadat hij op de Grote Markt iedereen heeft zien passeren zal hij weer achter aansluiten. Geflankeerd door zijn pages, de Raad van Elf, de hofnar en hofkapel, zorgt hij voor de jurering van de Prinsenprijs. Jeugdprins Lytein en prinses Keira feesten mee om alle brakken een onvergetelijke optocht te bezorgen. En dit jaar voor het eerst met een volledige jeugdraad op de Grote Markt.

2. C.V. de Kantenmaaiers (Grote wagen)
“Drek Queen”
De Kantenmaaiers laten al weer diverse jaren een hoog niveau zien. Altijd met een vette knipoog. Op een koddige ‘drek’ racer rijdt de drek queen door de optocht, een strontkar achter zich aantrekkend. Da motte mar beter niet inkomme.

3. C.V. Ut lekker Bietje
“We bouwe ok na 65 jaor een feestje. Gij ok? Ge motter mar op komme.”
CV Ut lekker Bietje is al 65 jaar onafgebroken prominent aanwezig in de optocht. Ook dit keer bouwen ze weer een feestje. Agge op de trapkes naast de wagen kan kome dan bende uitgenodigd om het feestje mee te bouwe. Gezelligheid staat al 65 jaar voorop bij Ut lekker Bietje

4. Jean (Individueel)
“Ik probeert het wel, maar ik kan er niet opkomme”
Jean heeft geen last van zijn geheugen. Hij kan nog steeds op iedereen opkomme. Echter hij kan niet meer op zijn fiets komme. Hoe hij het ook probeert het lukt hem maar niet. Linksom niet, rechtsom niet, achterstevoren niet en ook gewoon vooruit niet. Wie kan Jean helpen om er op te komme?

5. De Deksels (Kleine groep)
“Kom’ier oew’eige afval scheije”
De Deksels hebben zich voorgenomen om dit jaar te gaan scheiden. Dit in het kader van het mileu. Wat ’t Kielegat nog steeds niet lukt, lukt De Deksels wel. De belangrijkste afvalstoffen hebben hun hoogste prioriteit. De Deksels nodigen daarom alle optocht toeschouwers uit om hun afval op de juiste manier af te komen geven. Met deze tegeltjeswijsheid: Toen het plassen pissen werd, is het gezeik begonnen, rekenen De Deksels voor goed af.

6. D’n Pastor (Individueel)
“Dun Pastor is un verteller”
Rob van Uden alias ‘D’n Pastor’ loopt al weer wat jaartjes mee in de Kielegatse Optocht. Als rechtstreekse gezant van het Hogere is D’n Pastor graag een verteller. Omdat D’n Pastor maar klein van stuk is, is hij bang niet gehoord te worden. Maar er hoeven geen echte wonderen te gebeuren zodat D’n Pastor toch gehoord kan worden.

7. De Joffers (Paar)
“We hebben ’n verwen(d) nest”
Moeder en dochter zitten thuis met een verwen(d) nest. Nou is dat op zich helemaal niet erg, want alles voor ’t jong zou ik zo zeggen. Vandaag hebben De Joffers hun verwen nest meegenomen om een te kijken of er nog Kielegatters verwend willen worden. Kik ze gaon die twee uit ’t Aogje. Ge motter mar opkomme. Vorig jaar waren De joffers goed voor de eerste prijs bij de paren. Adel verplicht. Afwachten of ze straks ook in een verwen nest thuiskomen.

8. Willy de Does (Individueel)
“Ge motter mar opkomme”
‘Ik ga als OV-chipkaart. Ik vind het gezellig om mee te doen’, zegt Willy desgevraagd bij de inschrijftafel in café Parkzicht. Dat klopt ook wel want anders loop je al niet 34 jaar mee in de Grote Optocht van ’t Kielegat.

9. Bredase Bende (Kleine groep)
“Kielegatse soap”
Iedereen kan meedoen aan deze Kielegatse soap. Durf jij het aan om in de spotlights te staan en van deze zeepbaan te glijden? Eenmaal meegedaan aan de Kielegatse soap en je bent een BK-er (Bekende Kielegatter). Laat je niet weerhouden en doe een gooi naar eeuwige Kielegatse roem.

10. Vrij

11. Trio zonder Jan (Paar)
“Wij lopen as rode draad door de Kielegatse Optocht”
Optocht lopen, loopt als een rode draad door het leven van Trio zonder Jan. Door de jaren heen hebben ze hoge ogen gegooid en wortel geschoten. De kerstboom afgetuigd en lakens uitgedeeld. Jan was op zoek naar een relatie en een passende baan, want op Jan konden ze rekenen.
Ze speelden onder een hoedje of deden mee voor spek en bonen. Ze lieten het publiek stralen in hun badkuip en naar het vogeltje zwaaien. En nu moeten wij een rode draad zoeken? We zijn waarschijnlijk allemaal de klos.

12. C.V. den Vollie (Individueel)
“Kik tum gaon”
Cees Volders uit ’t Aogje is maar alleen en kan dus niet aan het Aogse motto voldoen: Kik ze gaon. Hij is wel de helft van Tum Tum. Vandaar kik tum gaan. “Ik doe maar voor 50% mee.” Het aantal deelnames is onbekend bij Cees. “Ik ben de tel kwijt’, zegt hij. Ge motter er nog mar ’s opkomme Cees, dan witte wij het ok.

13. C.C. Giegeldonk
“Laot’oew nie strikke“
Giegeldonk (Haagse Beemden) laot zich dit jaar nie strikke, maar is er uiteraard wel voor gestrikt om in ’t Kielegat mee te lopen.

14. C.V. Schots & Scheef (Grote wagen)
“Heilige Boontjes”
Deze jonge honden uit Baviaonenland werden vorig jaar nog 2e. Maar dit jaar halen ze weer alles uit de kast om hoge ogen te gooien. Ze komen met een oplossing voor de ontkerking: een grote feestkerk. Genoeg wijn en hosties om ’t hele Kielegat ter communie te laten gaan en er een feest van te maken.

15. C.V. Wittegeiut (Randgemeente)
“Op koers ‘nar’ ’t end”
Wittegeiut uit ut Zwaaigat (Leur) brengt hofnar Wimmekuh, die aan zijn laatste jaar bezig is, nar ’t end. Wittegeiut wit ut nog nie, maar volgend jaor is er vast wel weer een nieuwe Wimmekuh in ut Zwaaigat. ’t Kielegat zwaait in elk geval naar Wimmekuh. Oudoe en bedankt olé olé.

16. K.V. SowieSo Opeloos (Grote groep)
“We bakken er niks van”
Heel Holland bakt en SowieSo Opeloos bakt meej in ’t Kielegat. ‘Kik maor ’s goed wat wij er van gebakken ebbe.’ Als ze maar geen koekje van eigen deeg krijgen, want dat hebben ze niet verdiend. Het is al erg genoeg bij hen. T’is sowieso hopeloos. Zij zitten er niet mee.

17. Eddum-dur (Paar)
“Me kome dur nie hop”
Eddum-dur heeft grote problemen. Ze kunne dur nie opkomme. Toch laten ze het er niet bij zitten.
‘We LAllen wat aan en LAten ons niet van de wijs brengen. Hopelijk wordt het toch nog een vrolijk nootje voor Eddum-dur. Lalalalalala Ge motter der mar opkomme.

18. De Pauwervrouwen (Kleine groep)
“Pauwervrouwen! ‘Oekomdedurop”
Deze 4 dames, die het al behoorlijk voor de kiezen hebben gehad, laten zien dat ze echte pauwervrouwen zijn. Na alle tegenslagen weten ze toch weer mooi en sterk recht overeind te komen. De pauwervrouwen weten dat ook over te dragen op iedereen die er voor openstaat dat zij ook pauwer in d’r eige hebben.

19. C.V. de Peuke (Paar)
“Miet & Griet”
C.V. de Peuke zijn voor de gelegenheid omgedoopt in VIPeuke en nodigt alle Kielegatters uit om op de rode loper te komen. Peter en Rob zijn benieuwd wie de uitnodiging of moet ik schrijven de uitdaging aan gaan. Blijft de vraag voor de toeschouwers: Wie is Miet en wie is Griet? Vraogt het ze zelf maor

20. Vrij

21. De Meikevers (Muziekkapel)
Ook de Meikevers hebben altijd geprobeerd om de jeugd in de muziek te krijgen. Hun jeugdband Tjongejonge ging vorig jaar uiteindelijk op in de volwassenen band. Maar wat is en blijft het een feest om deze club te horen!

22. C.V. De Meikevers (Kleine wagen)
“Nao 2×11 kéére tulle me Kapitein Adje méér un sérenaode éére.”
De Meikevers méér enne kleine waoge? En wie is die Kapitein Adje wel nie?
Tis al voor de 2×11-de keer da Kapitein Adje un Gerijke van de Meikevers deur Abderao laveert.
Kapitein Adje, un echte Kielegatter gebóórd in dum Belcrum in un spulonk uit záándgrond van un’oog gelege n’akker uitkijkend over d’erberrege die Abderao rijk was. Tegeswoordigs it-ta “De Crogtdijk” en daor zoude allenig al Durst van krijge.
T’is òk gin toeval da Kapitein Adje op nummer 11 is gebóóre geworre. Oedannok; vandaog voor ut lest te bewondere in de Grôôte H’Optocht van ut Kielegat en “Nao 2×11 kéére tulle me Kapitein Adje méér un sérenaode éére.”
Over dun ‘Aodijk en d’Aovermart
Stuurt Kapitein Adje, mééj zun Meikevers’art
2×11 kéére, straks mééj pèsjoen,
Ge blèft voor ons Kevers, un grôôt Kampioen

23. Stichting C.C. ’t Aogje
“Kik ons gaon!”
Prins Babbelonius de Leste van ’t Aogje (incognito) en zijn uittredende Ploeg rijden natuurlijk weer mee in de Grote Optocht. ’t Aogje maakt ieder jaar graag gebruik van de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het Kielegatse carnaval. Ook dit jaar zonder het traditionele confetti-gevecht, maar wel om te zien en gezien te worden in de Kielegatse leutstoet: Kik ze gaon!

24. C.V. W?rom (Kleine wagen)
“Kom d’r maor eens op, feesten op zun Mexicaans meej enne grote sombrero op uwe kop”
Dit jaar gaan ze eens buiten onze grenzen kijken, hoe ze ergens anders feest vieren. Hierbij kwamen ze uit in Mexico. Iedereen loopt daar met een grote sombrero op en maakt er net als W?rom een goed feestje van. Dit willen ze jullie ook graag laten zien met hun fiesta Mexicana. Met vaqueros, ezels, danseressen en een eigen mariachiband op het dak. Ge motter mar op komme…

25. C.V. De Pannekoeken (Randgemeente)
“Olé”
Ut Zwaaigat (Leur) heeft alle daar wonende Mexicanen gemobiliseerd om in ’t Kielegat carnaval te komen vieren. Door opzwepende muziek komen zelfs de cactussen in beweging. Of zit hier misschien kak tussen.

26. Boeren Sociëteit Ginneken (Grote groep)
“Afval scheide, ge motter mar opkome“
Afvalscheiding gaat heel ver in de gemeente Breda. De boeren laten zien dat er nog heel wat kliko’s bij kunnen komen, maar dat alles er ook soms weer ongescheiden uitkomt. Bende gij ok benieuwd hoeveel kliko’s er in ’t Ginneken nog verwacht worden?

27. C.V. De Tafeldames (Paar)
“Ge motter mar op komme, mar kunde GIJ dur op komme?”
Inmiddels een begrip in ’t Kielegat, de dames met hun rijdende tafeltjes nodigen iedereen uit om te komen hangen en een lekker nootje te eten. Maar dit jaar wordt het wel wilder. “Meestal staot ut per op dun gang, mar tijdens dun Grote Optocht magtie meej.” Gelukkig is er hulp van twee ‘kauwgurls’, maar of dat echt helpt is de vraag.

28. Halve Maan (Kleine groep)
“Ge motter mar opkomme? Zieder irst mar es te komme.”
Ge komt ook niet zomaar in de Zevende Hemel. Deze engelen hebben al een lange weg afgelegd. Nu zijn ze uiteindelijk op de fiets of per rollator op zoek naar de juiste afslag om in de Zevende Hemel te komen. Wie het weet mag ze een handje helpen door ze de weg te wijzen. Anders kunnen ze nog altijd aan Dun Pastor de weg vragen. Die moet vast welles in de Zevende Hemel zijn geweest.

29. Mie Wie (Paar)
“Wij hebben Mie Toe”
Sylvia en Sophia zijn twee zuinige zusjes uit China. In het verre China hebben de zusjes gehoord dat er in ut Kielegat sprake was van Mie Toe. ‘Wij willen hiel een glaantje van meepikken’, vertrouwde de mondige Sylvia ons toe. ‘Wij zijn daalom naar hiel gekomen om Mie Toe te geven’, vult de uiterst bescheiden Sophia aan. Mie Wie debuteert in deze optocht. Moedig ze aan en misschien is er voor de toeschouwers ook wel Mie Toe.

30. Vrij

31. Carnafval (Individueel)
“Carnafval, ge motter mar vanaf komme”
Waar de kliko van vol is! We komen om in de rotzooi en hou dan maar eens je hoofd boven de bak. Het ziet er naar uit dat Carnafval ons een oplossing gaat bieden. Maar misschien zijn we achteraf uiteindelijk toch weer allemaal afvalligen.

32. Op Zolder Gevonden (Individueel)
“Ge mot er maar bij komen”
Ja hoor, ook dit jaar heeft onze Peer weer eens wat gevonden op zolder. Een oud servies van zijn oma is boven water gekomen. Hij vroeg zich toch altijd af: wat hebben haaien met tea te maken? Ge mot er maar weer bij komen. Dat zullen we zeker doen want Peerke komt met wat lekkers langs voor alle theeleutige in ’t Kielegat.

33. V.C. De Meejlopers (Kleine groep)
“Meej ons hedde ‘leutgarantie’”
Wie wilt dan nu niet ‘Leutgarantie’ met carnaval. Deze werkeloze 50+ dames hebben de Bredase burgmeester goed begrepen. Zij wassen wit wat zwart was. Zij onderzoeken of de Kielegatters d’er klaar voor zijn. Doe uw bestelling en zij bezorgen bij u thuis met leutgarantie. Als ze nu DEPLAnk maar niet misslaan. Ge motter er mar opkomme.

34. C.V. Da Deug Nie (Grote wagen)
“WhatskeBIRD”
Rare vogels uit Baviaonenland! Da Deug Nie uit Bavel is grote fan van De Jeugd Van Tegen-woordig en met hun wagen laten zij zien wat hun muziekgenre is. Luister en geniet mee. Ze doen voor de eerste keer mee in de Kielegatse Optocht en doet dat maar mooi meteen met een grote wagen. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar ze vliegen er wel in!

35. B.C. De Dijkrakkers (Randgemeente)
“Foodtruck Festival”
Carnaval is het grootste festival van Nederland en zeg nou zelf, op een goed festival mag goed eten en drinken niet ontbreken! Daarom organiseren de Dijkrakkers uit Fijnaart dit jaar een Foodtruck Festival. Bij hun is er voor ieder wat wils: zoet, hartig, lekker vet of juist extra gezond. Loop langs de trucks en kies je favoriete gerecht: een burger van de burgerbus, pizza/pasta of toch een vertrouwd frietje. Vergeet het toetje niet bij de ijscokar! Kortom, voor een goede bodem voor het stappen of wat lekkers voor het slapen gaan, ben je bij de Dijkrakkers aan het juiste adres.

36. C.V. Nie te houwe (Grote wagen)
“We wagen een gokje”
CV Nie te houwe is inderdaad niet te houwe. Ambitieus als ze zijn willen ze na de zesde plaats van vorig jaar doorgroeien naar een top 3 klassering. Vandaag neemt Nie te houwe ons mee naar hun casino in Bavel. Kom gerust even binnen, kijk lekker rond, waag een kansje, neem een drankje, maar geniet vooral van het enthousiasme van CV Nie te houwe.

37. B.C. De Boskrekels (Randgemeente)
“Ge motter er mar opkomme om 50 jaar oud te verblomme”
Voor De Boskrekels uit Sprundel is het Kielegat geen mosterd na de maaltijd. Ze bestaan 50 jaar en komen daar graag voor uit. Met trots laten De Boskrekels hun Raad van Elf en prins van 50 jaar terug zien.

38. C.V. Zo Gek Nog Nie (Grote wagen)
“Maximaal begrensd!”
Vorig jaar een dolle beestenbende als Party Animals, dit jaar is Zo Gek Nog Nie super actueel. Ze zoeken de grenzen op in de wereld. Of het nou Max Verstappen is die zijn topsnelheid niet haalt omdat ie wordt begrensd. De scheids die de boel terugfluit of Donald Trump die zn grenzen bewaakt achter zijn muur. Voor ons onbegrensd genieten!

39. C.V. de Weggooiers (Kleine groep)
“Komttur maor Op Ruiterku”
De Weggooiers zijn het zat! Hun fietsen werden steeds gejat door ‘Toezicht en Handhaving’. “Ge mag tegenwoordig nergens meer parkeren.” Dus zijn ze op zoek gegaan naar een duurzaam alternatief en komen ze op hun ‘Stahlu Ros’. Maar dat is geen fiets en er zitten zeker geen gewone fietsers op. Bij deze hippies mag iedereen er op.
40. Vrij

41. De Rat van 11 (Kleine groep)
“NAC moet nog op een spits komen”
Het lijkt voor NAC tegenwoordig nog eenvoudiger om de top van de Kilimanjaro te bereiken, dan eens een keer een goede spits te halen. Wat betreft de Kilamanjaro: Ge motter mar opkome en wat betreft de spits: Ge motter er mar aankome.

42. C.V. De Schutters (Grote groep)
“De Schutters scheien nie”
De Schutters zijn ook een vertrouwde groep in de optocht. Ze zijn ontstaan uit een groep buren uit ’t Aogje, inmiddels allemaal uitgevlogen, maar met carnaval weten ze elkaar steeds weer te vinden. Prijzen in overvloed waaronder ook de culturele prijs.
Ditmaal maken De Schutters zich druk over het scheien van afval. Zelf scheien, dat doen ze niet. Met de afvalemmer op de rug gaat het scheiden heel vlug. Plastic, papier rest en GFT, doen jullie met ons mee?

43. Ernst + Gijs & de rest (Paar)
“Ut peerd motter maer op komme”
Vers bloed in de optocht. Deze mannen gaan ’t helemaal anders doen en zetten hun schouders er onder. Dat kan zomaar afzien worden want ze hebben maar een doel: “’t peerd moet over de muur”. Zelf hebben ze het idee dat het niet gaat lukken. Kunt u ze helpen?

44. Dun Otto (Individueel)
“Komde gij dur nog op?”
Dun Otto gaat niet zijn ziel en zaligheid prijsgeven, maar vraagt zich af of iedereen van 50 jaar de motto’s nog kent. Geen nood Dun Otto helpt u wel om er op te komme. Dun Otto gaat u al deze motto’s op een (spiek)briefje geven.
De 65-jarige Dun Otto loopt alweer voor de 44e keer mee. Spelen met woorden, taalgrappen en lekker mauwen met het publiek van de optocht. Daar gaat Dun Otto voor. Blijft toch de vraag onbeantwoord: Komde gij dur nog op?

45. Die Drie (Paar)
“De STEMMEN van de STRAAT”
Die Drie zijn de zoektocht gestart naar de mooiste en meest enthousiaste stemmen van de Bredase straten. Samen op de stoep een refreintje en een coupletje zingen. Zal de “STOEL” draaien voor de zangvogeltjes???
We gaan het zien en horen. Ge motter mar opkomme.

46. C.V. De Halvezolen (Kleine groep)
“Kik ze gaon”
Geheel conform het motto uit ’t Aogje lopen De Halvezolen (zg) voor het eerst mee in ’t Kielegat. In de optocht in ’t Aogje zijn De Halvezolen geen onbekenden. Kik ze maor gaon. Ze hebben een grote muziekdoos bij meej lekkere wijven. Ja zo gaat dat in ’t Aogje en nou ok hier in ’t Kielegat. Ge motter mar opkome.

47. Ut Kombineejke (Grote groep)
“Ut Kombineejke werkt achter de schermen aan de optocht van ’t Kielegat, onze gouden stad”
‘Jaar in jaar uit werken duizenden mannekes en vrouwkes met veel inzet, maar uit het zicht aan het groots maken van ’t Kielegatse Carnaval en de Grote Optocht. Ut Kombineejke levert zijn bijdrage achter de schermen aan het bouwen van de optocht.’ Zulke mooie woorden gesproken door Ut Kombineejke; Daor komde toch nie op.

48. C.V. Simpel (Grote wagen)
“Ge motter mar op komme: ’t Turfschip”
Simpel is in de geschiedenisboeken gedoken. Carnaval 1590…
D’n Spanjaorde ‘ebbe Bredao bezet. Moar Adriaan van Bergen het n’n goei idee. In z’n Turfschip het ie un oop volk weggestouwd meej Maurits van Nassau veerrop, om ze zo ongezien d’n stad in te krijge. Dankzij dees ‘Kielegatse Knol van Troje’ kennen ze dieje sjaggerijnige Spanjaorde overvalle en d’n leut wir naor Bredao brenge. ’t Turfschip van Breda….Ge motter mar op komme!

49. Vrij

50. C.V. De Jeanettekes
“We zwaaien ERNA!”
De Jeanettekes vieren voor de 50e keer carnaval in ’t Kielegat. Het Venise-carnaval vindt dit jaar plaats op een grote wagen. De passage in de Halstraat langs Café De Venise zal wel weer uitlopen op een ware happening. Erna de Haas is de oprichtster van het Venise carnaval, vandaar dat De Jeanettekes naar ERNA zwaaien.

51. C.V. de Narrekoppen (Grote wagen)
“Me zette vliegusvlug Bredao h’op de kaort”
Sins jaor en dag (vanaf 1956) zijn de Narrekoppe actief as karrenevalsvereniging cq waogebouwers en neeme me deel aon de Bredaose Groote H’Optocht. Meej alles wa mar ken vliege of zweeve trekke me dees jaor deur de stad. Zo kunde gaode slaan oe de Bredaose binnenstad dur uit ziet vanuit de lucht. Veule luchtvaort toestelle zoas vliegtuige, ballonne en zweefvliegers voere nieuwsgierige toeriste mar ok bredaonaors over de groote mart. Ook emme ze unne gids die alle kielegatters mar ok andere g’intresseerde d’iestooriese paande van oons mooj Bredao sjoowt. Mar ok Judith op de Mart, ut stad’uis en dun trots van Bredao, oons lieve vrouwke; dun groote kerrek kende zien.

52. C.V. Te Gek (Randgemeente)
“We zen ontpopt”
C.V. de Kwarre en C.V. de Gangmoakers uit Etten-Leur zijn dit jaar samen verder gegaan en zijn ontpopt tot C.V. Te Gek. Net trouwens als de rupsen die op de wagen zijn ontpopt. Kruipend door de struiken en vliegend door het bos. Natuurlijk ontbreken de Popcorn en ontPopte flessen niet op hun wagen om het ontstaan van deze nieuwe, té gekke carnavalsvereniging te vieren!

53. C.V. De Nondejuukes (Grote groep)
“Kom d’rop op onze club: W.C. (waterclub) ‘de nieuwe Mark’”
Na een 3e prijs in de natste optocht aller tijden, zijn ze dit jaar weer niet te stoppen. Alle tegenstanders kunnen de pot op, de Nondejuukes zeggen: doortrekken die Nieuwe Mark! Ben je het zoals vele Kielegatters eens met hun standpunt dan is dit je kans. Dit is de 1e waterclub waar je op kunt komen!

54. C.V. Duet (Paar)
“Wij zijn de parels van de optocht“
Kijk ze schitteren. Dit zijn de echte parels van de optocht. Snuf van Snuf en Snuitje zou gezegd hebben: “Papapapaparels, echte papapaparels. En dat zijn ze ook.
Ook CV Duet loopt voor deze eerste keer in deze hoedanigheid mee.

55. Witte Gij Ut (Kleine groep)
“Kunde gij er niet opkomen? Wij witte alles!”
Het water staat het onderwijs personeel op de basisschool aan de lippen. Staking hier en daar voor meer geld. Witte gij Ut gaat gewoon bijklussen. Zij witte immers alles. Op hun schoolbord kunnen de gekste stellingen, vragen dan wel problemen voorkomen. Het maakt niet uit. Witte Gij Ut wit namelijk alles. Doe uw voordeel ermee.

56. C.V. De Mutsen (Paar)
“C.V. De Mutsen droppen ut in hun box”
Zonder een goede dropbox ben je tegenwoordig nergens meer. De Mutsen spelen daar met een dropbox tijdens de optocht goed op in. Anita en Loes geven een kijkje wat er zoal in hun dropbox gedropt wordt. Ook wordt er het e.e.a. uitgedropt. Zo hebben ze ook engelse drop, maar deze ligt uiteraard links in de dropbox.

57. Alles Zakt (Grote groep)
“We gaon scheije, schei de gij meej ons meej”
Alles Zakt geeft het goede voorbeeld door kleur te bekennen. Het taboe over scheije wordt door Alles Zakt doorbroken. Graag leggen zij het nog eenmaal uit.

58. C.V. Ouw Loenekes (Grote groep)
“Lolland Casino – Ge motter mar opkomme”
De Ouw Loenekes hebben een levende roulettetafel van Lolland Casino bij. Place your bets. Alles draait op volle toeren in ’t Kielegat. Kies je nummer, kijk naar de bal en hou de croupier in de gaten. ‘rien ne va plus het geld is niet meer van u.’ Grote prijzen vallen u ten deel, maar ge motter er wel opkomme.

59. Duo met Michiel (Kleine groep)
“We zijn nog al handtastelijk.”
Duo met Michiel komen uit ’t Aogje en doen in deze hoedanigheid voor de eerste keer mee aan de Grote Optocht. De kenners herkennen meteen mannen van Bende Benukt en voorheen C.V. de Bruine Pij. Duo met Michiel geeft een waarschuwing af. “Kik maar uit langs de kant want deze dames zijn nogal handtastelijk. Ondanks hun hoge leeftijd hebben ze losse handjes.’ #miet oe.

60. Bari (Individueel)
“Van eigen bodem”
Bari komt dit jaar met een typisch product van eigen bodem. Typisch, omdat ze jarenlang niet op grote schaal voorkwamen in ’t Kielegat. Maar inmiddels zijn ze in iedere straat ruimschoots voor handen. Zeker op warme zomerdagen vinden zij het heerlijk in hun nieuwe groene onderkomens.

61. Aogse Hopkes (Kleine groep)
“We staan meej panne”
De Aogse Hopkes hebben pech dit jaar. Ze staan met panne. Om gaten te voorkomen in de optocht wordt het publiek zoveel mogelijk verzocht om de Aogse Hopkes verder te helpen. Panne hebben ze genoeg, maar als er iemand toevallig solutie of een krik bij zich heeft, dan zijn de Aogse Hopkes weer geholpen.

62. De Topdropkes (Grote groep)
“We komme (dr)op!”
Oud leerlingen van De Vrije School hebben de overstap van de brakkensliert naar de Grote optocht gemaakt. Creativiteit is hier volop aanwezig. Dropjes in verschillende vormen en mate gecombineerd met interactie met elkaar en het publiek door toneelstukjes op een podium te doen. Zodoende komen ze (dr)op.

63. Auwmenore (Grote groep)
“Kunde gij tot drieje telle? Kom dan bij ons flekskapelle!”
Deze carnavalskapel repeteert al vier jaar. Van een naamswijziging is nog steeds geen sprake.
Op het Blerfeest werd dan ook een 11e plaats in de wacht gesleept. Auwmenore gelooft het allemaal wel en heeft vooral veel leut met elkaar en laten zien dat iedereen wel ergens een muzikale noot heeft.

64. De Zuilenschuivers (Grote groep)
“De Zuilenschuivers mogen ‘los’ met carnaval”
Vorig jaar liepen ze nog warm voor carnaval en dat was wel nodig ook in het hondenweer tijdens de optocht. Met een 4e plaats vielen ze net van het podium. Dit jaar pakken ze nog meer ruimte en gaan ze helemaal los.

65. C.V. Worstebrood (Grote wagen)
“We pakken nie uit, maar zette dur! Olympisch goud, daar gaan we vur!”
De jeugd uit Effen is goed bezig. Afgelopen vrijdag zijn de Olympische Spelen begonnen en nu 3 dagen later heeft CV Worstebrood al het nodige goud binnen. Team Worst in de Roos is op meerdere disciplines goed bezig. Curling, skiën en ijshockey zijn onderdelen waar Team Worst in de Roos zich in onderscheidt van andere Olympische deelnemers.

66. C.C. De Blauwe Kei (Kleine wagen)
“Meej mekaor komme we dur op”
De Blauwe Kei komt met een Piramide uit de Aztekentijd. De bizon staat centraal en alle andere dieren kijken toe hoe een Aztekenkrijger op de bizon probeert te komen. Dit lukt echter steeds net niet, maar meej mekaor komme we dur op.

67. C.V. Tis Wa (Grote wagen)
“T’is cow”
T’is Wa uit Baviaonenland rijden voor het eerst mee in ’t Kielegat. Deze jonge mannen komen meteen met een grote wagen. Behalve dat het cow is buiten, heeft Tis Wa iets met dieren.
Tís cow zogezegd.
Moedig ze aan want deze cows moeten op tijd

 

 

 

 

 

op stal staan.
68. C.V. De Schobbejakke (Kleine wagen)
“Ge mot’r moar opkome, meej goan als Kielegatse soldaten naar Rome”
Normaal loopt de Grote Optocht tot het einde van de Boschstraat. De Schobbejakke hebben daar dit jaar geen boodschap aan. Hun missie is duidelijk: Rome. Zij zijn met hun imposante wagen onderweg naar een nieuw keizerrijk. Wie weet zien we u volgend jaar terug aan Via Karnemelkia of het Forum Bredanum?

 

69. C.V. De Boereknuppels (Kleine wagen)
“Wij (oudjes) witte ut nie meer”
De Boereknuppels uit Bosuilendorp (Ulvenhout) witte ut nie meer. Ze voelen zich niet thuis bij het nieuwe Amphia ziekenhuis, ambulancepost en traumahelikopter. De Boereknuppels zijn sterk in tegeltjeswijsheden, maar hopelijk witte ze binnenkort weer, want in het Amphia mot nog heel wa gewit worre.

70. C.V. De Ratdraojers (Grote wagen)
“Noodgeval”
Een clubke van negen man en toch zo’n wagen bouwen! Fijn dat de Ratdraojers weer in ’t Kielegat zijn. Ooit goed voor een tweede plaats, komen ze nu voor goud. Met een prachtige brandweerauto blussen zij ieder noodgeval en dat geeft toch wel een veilig gevoel.

71. B.C. The Kids
“Ge mot maar op een piratenboot komme”
The Kids uit Zevenbergen/Standaardbuiten komen dit jaar weer met een prachtige wagen. En wat ons waarschijnlijk niet gaat lukken is een zeemeermin wel gelukt; op de wagen komen. Maar dat had kapitein Rick waarschijnlijk al lang voor ogen. Of liever gezegd voor oog!

72. C.V. De Spoedjes (Grote wagen)
“Ge komt er nie op”
De Spoedjes doen na jaren bij de kleine wagens gelopen te hebben nu mee met de grote wagens. Ze geven meteen een waarschuwing af. Ge komt er nie op! Nie op de wagen of op onderstaand idee. De Spoedjes willen het fietsprobleem in ’t Kielegat aanpakken. Een echte Kielegatse fietsstraat wordt tijdens de optocht aangelegd. Alles moet hiervoor wijken. Ge motter er mar opkomme. De Spoedjes hebben ‘t gedaan.

73. C.V. Ak mar Leut Heb (Grote wagen)
“’T is wir raok”
Deze jonge gasten uit Bavel, Molenschot en Rijen hebben elkaar gevonden voor wat betreft het bouwen van carnavalswagens. Ook dit jaar is ’t wir raok. Of ge nou iemand een kusje gift. ’t Is wir raok. Als ze net jouw huis hebben leeggehaald: ’t is wir raok. Agge te laot uit de kantine thuis komt. ’t Is wir raok. Zo heeft Ak mar Leut Heb allerlei voorstellingen van ’t is wir raok. Ik denk dat deze ook wel raok zal zijn.

74. C.V. De Gabbers (Grote wagen)
“We zoeken de juiste toon”
De Gabbers uit Bavel zijn op zoek naar de juiste toon. In Bavel valt dat niet mee. Want daar lopen wat Tonen rond hoor. In ’t Kielegat pakken de Gabbers dat anders aan. Ze hebben een detective in de hand genomen, die samen met de blaos apen ervoor moet zorgen dat de juiste toon gevonden wordt.

 

 

 

 

 

 

X