Oeleviering 2020 zet Grote Kerk op zijn kop

Oeleviering 2020 zet Grote Kerk op zijn kop
2 februari 2020 Gory

De jaarlijkse Oeleviering is een van de hoogtepunten van het carnavalsseizoen in Breda. Dit jaar zal de Grote Kerk ongetwijfeld weer bomvol zitten op zondag 9 februari om 12.00 u. Diaken Rob van Uden leidt de dienst op onnavolgbare en altijd ludieke wijze met aan zijn zijde prins Arie d’n Irste. Harmonie Concordia zal het publiek in vervoering brengen. Maar ook Huysluy en Qwitnix?! met het winnende Kielegatse carnavalsnummer ‘Hey da is nou Kielegat’ zorgen voor een vrolijke noot. De winnaar van de Kielegatse gedichtenwedstrijd wordt bekend gemaakt en wethouder Miriam Haagh zal het gedicht declameren.

Muziek
Voor het tweede jaar zorgt de Ginnekense Harmonie Concordia voor de muzikale omlijsting. Zij spelen La Rêve Passe van Helmer, het Slavenkoor van  Nabucco, de Triomfmars uit Aïda, de vrolijke Radetzkymars en traditiegetrouw de Bredase Mars. Het Ginnekense volkslied heet ‘Feest in ut Ginneken’, maar het zal blijken dat Concordia ook voor feest in de Grote Kerk kan zorgen.

Presentatie Kontklopper
Meteen na de Oeleviering wordt de Kontklopper gepresenteerd. Dé Kielegatse carnavalskrant ziet altijd op verrassende wijze het levenslicht en dat zal deze keer niet anders zijn. De krant wordt woensdag 12 februari met het Stadsblad huis aan huis geleverd.

Tip: kom op tijd. Het is altijd erg druk. Dus om een zitplaats te hebben kom je het best rond 11.30 u al.

X