Oeledienst is serieuze leut

Oeledienst is serieuze leut
12 februari 2019 Ingrid Huijskens

Oeledienst is serieuze leut

Zorg dat je ruim op tijd in de Grote Kerk bent op zondag 17 februari! Om 12.00u begint de jaarlijkse Oeledienst: een carnavaleske dienst (geen mis!) die Kielegatters op leutige wijze doet stilstaan bij de serieuzere kant van carnaval. En dan is de kerk opeens afgeladen vol!

Diaken Rob van Uden leidt de dienst op zijn eigen ludieke wijze. Prins Daan houdt een toepasselijke rede, de Jeugdraad van 11 brengt licht in de kerk en ’t Zooike, Aogse Bluf, Tommy Lips en Sjansjee brengen de stemming er goed in. Ook de hoogheden uit ‘t Ginneken, Princenhage, de Haagse Beemden en de omliggende dorpen zijn aanwezig.

 

Harmonie Concordia 

Dit jaar verzorgt de Ginnekense harmonie Concordia onder leiding van Dick Hesselink de klassieke muziek. Van de Triomfmars uit Aïda van Verdi tot het Slavenkoor uit Nabucco, Semper Viator van Wim Lazeroms en The Second Waltz van Shostakovitch. Om te eindigen met het Bredase Volkslied. Dat geeft een sfeertje als iedereen meezingt!  

De kerk is om 11.30 uur open. Om 12.00 uur luidt het Klokkenluidersgilde de Nassauklok en gaat de dienst beginnen.

 

Presentatie Kontklopper

Na afloop van de Oeledienst wordt de Kontklopper gepresenteerd. Als je de kerk uitloopt achter Prins Daan aan, met de stoet mee, dan kom je al lavend om 14.11u terecht in café Publieke Werken waar de carnavalskrant van ut Kielegat op spectaculaire wijze het levenslicht zal zien! Iedereen is van harte welkom.

 

 

Topsponsors

 
 
X