de Stichting

   bcv_groepsfoto-2009

  Stichting BCV

  Stichting BCV

  Stichting Bredase Carnaval Stichting.

  De Stichting heeft ten doel: de organisatie en uitvoering van de Carnavalsviering in en om de stad Breda als een traditioneel, positief en folkloristisch feest ten behoeve van alle mensen die Carnaval in Breda vieren.

   

  Commissie Sponsorwerving

  Commissie Sponsorwerving

  De Commissie Sponsorwerving

  Brakkensliert en Grote Optocht trekken jaarlijks meer dan 100.000 mensen naar ut Kielegat. In een uitverkocht Chassé theater is er een grandioos Kielegats Carnavalsconcert. Daarnaast zijn er tientallen grotere en kleinere evenementen in de stad. Ook worden speciale activiteiten georganiseerd voor de jeugd. Dit alles wordt aangestuurd door de Stichting Bredase Carnaval Viering met medewerking van ruim 200 vrijwilligers en gesteund door 150 grote en kleine verenigingen en muziekkapellen. Door middel van talrijke evenementen is het een plaats waar vele bekende en onbekende Bredanaars en bezoekers van de stad onder het genot van een hapje en drankje elkaar ontmoeten.

  Wenst u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met
  Marcel de Visser e-mail: sponsorwerving@carnavalbreda.nl

  Voor meer informatie over de diverse sponsorpakketten, klikt u hier!

   

  Commissie Pers & Publiciteit

  Commissie Pers & Publiciteit

  De Commissie Pers & Publiciiteit

  Commissie Pers & Publiciteit, zoals de naam al zegt, verzorgt binnen en buiten de stichting de communicatie en onderhoud de contacten met de media.
  Een van de belangrijkste taken is het ontwerpen en maken van de
  “ Kontklopper ” en de jeugdkrant “Ut Brakske” ( i.s.m. de commissie jeugd) die jaarlijks huis aan huis in het Kielegat wordt verspreid. Ook verzorgt men de nieuwsbrief. Deze site valt ook onder de commissie. Vanaf september wordt de site dagelijks aangevuld met nieuwtjes en weetjes.

  Contactpersoon: Ingrid Huijskens
  E-mail: pers@carnavalbreda.nl

  Commissie Feesten

  Commissie Feesten

  commissie feesten

  Bléérfêêst

  • voorzitter Jos Filius
  • Secretariaat Diana van Drongelen mail

  Nacht van ut Kielegat

  • voorzitter Jos Filius
  • Secretariaat Diana van Drongelen mail

  Grôtste Mââuwert

  Rabobank Kielegats Carnavalsconcert de commissie carnavalsconcert

  Commissie Protocol

  Commissie Protocol

  De Commissie Protocol

  De commissie protocol is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Prins van Ut Kielegat en zijn Gevolg en Hofkapel alsmede alles wat daar in de ruimste zin van het woord maar mee te maken heeft of kan hebben. De commissie ziet in dat verband dan ook toe op de naleving van de Kielegatse carnavaleske gebruiken, tradities en protocollaire regels.

  Contactpersoon Wim de Groot,  06-53 98 07 31

  Commissie Technische Zaken

  Commissie Technische Zaken

  De Commissie Technische Zaken van de BCV houdt zich niet uitsluitend bezig met techniek. Naast dat we verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de Prinsenwagen en verantwoordelijk zijn voor de opbouw van het podium op de Grote Markt, zijn we toch de meeste tijd kwijt met de verzorging van versieringen voor festiviteiten zoals ut Bleerfeest, Prinsendiner, Oelefestival en de Grôtste Mááuwert.

  Lees verder.....

  Commissie Straatcarnaval

  Commissie Straatcarnaval

  Voorzitter: Jacques de Smit

  Het Kielegatse carnaval weer terug terug in de straten en op de pleinen van de stad: met die opdracht werd enkele jaren geleden de Commissie Straatcarnaval in het leven geroepen. Het takenpakket van deze commissie richt zich in eerste instantie op de evenementen op en rond de Grote Markt. Zo neemt deze - inmiddels doorgewinterde - club de leiding in de organisatie van de intocht en sleuteloverdracht op zaterdag voor een traditionele en muzikale aftrap van carnaval met topartiesten als Helemaal Hollands of de Deurzakkers en blaaskapellen van binnen en (ver) buiten de stad. In de avonden is het podium de speeltuin voor lakei Willem Hartmans, die de honderden feestgangers in beweging krijgt met de grootste carnavalshits en zijn fameuze polonaises ’tot het Tapperijke en terug’.

  Lees meer

  Commissie Reglementen & Geschillen

  Commissie Reglementen & Geschillen

  Voorzitter: Mr. Ruud Voorvaart

  comm-vvdp

  comm-optochten

   

  Kielegatse Kiekjes

  hoffotograaf Gory Smits

  Kieleshop

  kieleshop

  Kielegatse Optocht

  comm_optochten

  Vrienden v d Prins

  Vrienden van de Prins

  Prins en zijn gevolg

  comm_protocol

  Grôtste Mââuwert

  Grotste Maauwert

  Commissie Jeugd

  Kielegatse Kids

  Scholenproject

  scholenproject