Kielegat werft veel nieuwe vrijwilligers

Kielegat werft veel nieuwe vrijwilligers
7 september 2018 Ingrid Huijskens

Ruim twintig potentiële vrijwilligers meldden zich gisteren in café Publieke Werken bij de eerste editie van de ‘Kielegatse Komdurbij’. Middels speeddates met de bestaande vrijwilligers ontdekten de nieuwe vrijwilligers voor welke van de ruim 50 evenementen die ’t Kielegat telt ze zich willen inzetten. Bijna de helft van alle geïnteresseerden waren onder de 30 jaar. Een veelbelovende start voor het nieuwe carnavalsseizoen.

Stoffel Geerards van de Stichting Kielegat: ‘Carnaval in ’t Kielegat wordt een steeds groter en professioneler evenement. Wij zijn heel blij met het animo en vooral ook met de jongeren, want met de groei van het aantal evenementen en de ambitie om meer kwaliteit te leveren is er veel behoefte aan de inzet en ideeën van deze gedreven doelgroep’.

Het verhaal van ’t Kielegat
Voorzitter Lucien Verhoef vertelde over plannen als een eigen verhaal van en over ’t Kielegat en de ambitieuze plannen om Breda als carnavalshoofdstad de komende jaren verder op de kaart te zetten. Werk aan de winkel dus. Er zijn nog volop vacatures voor bijvoorbeeld vloggers, fotografen en filmers, maar ook vrijwilligers gezocht voor het jeugdcarnaval, sponsoring en evenementen als de Grôtste Mââuwert, de carnavaleske wandeling, de stadbrunch, het studentenbal en ga zo maar door!

Aanmelden kan bij hr@carnavalbreda.nl.

X