Harmonie Constantia luistert Oeledienst op

Harmonie Constantia luistert Oeledienst op
23 januari 2018 Ingrid Huijskens

“Ge motter vor uit kunne komme” 

A.s. zondag 28 januari vindt in de Grote Kerk te Breda de traditionele Oeledienst plaats. De organisatie is in handen van de stichting Bredase Carnavalsviering. Het evenement vangt even voor 12.00 uur aan. Voor het derde achtereenvolgende jaar zal harmonie Constantia uit Ulvenhout haar medewerking aan dit carnavalsgebeuren verlenen.

Geen mis
Waar carnavalsmissen in dorpen als Ulvenhout en Bavel nog duidelijk een onderdeel zijn van de rijke diversiteit aan eucharistievieringen in de parochie, is dit, wat de Oeledienst betreft, niet het geval. Het is in de eerste plaats een carnavalesk gebeuren, maar dan met een serieuze ondertoon. Daarom ook is de voorganger een pastor, in de persoon van Rob van Uden. Rob is al jaren de man, die de Oeledienst op een verrassende manier aan elkaar praat. Ook dit jaar staat het motto ‘Ge motter vor uit kunne komme’ garant voor een originele invulling van zijn kant. Rob wordt geassisteerd door Zijne Hoogheid Prins Daan van Breda. Samen met diens hofkapel De Huysluy, zorgt hij voor de carnavaleske draai aan het geheel.

Constantia
Een belangrijke rol in de Oeledienst is weggelegd voor harmonie Constantia. Al voor de derde keer laat het Ulvenhoutse muziekgezelschap in het Kielegat letterlijk van zich horen. Zeker deze keer wel heel speciaal, want het staat voor de eerste keer onder leiding van de nieuwe dirigent Henk Houben. Komend van het Limburgse Roermond moet het carnaval hem met de paplepel ingegeven zijn. Als dat niet de ingrediënten zijn voor een geweldig optreden?!
De bijdrage van Constantia zorgt vanzelfsprekend voor een ander geluid, dan die van een doorgewinterde carnavalskapel als De Huysluy. Naast de traditioneel uitgevoerde Bredasche Mars, beter bekend als het Bredase volkslied ‘Te midden van de paarse heide’, wordt een viertal minder carnavaleske nummers ten gehore gebracht. Klassiek met een knipoog. Meeklappen en -deinen mag!
Benieuwd, hoe Constantia onder leiding van haar nieuwe dirigent Henk Houben klinkt? Kom dan a.s. zondag 28 januari naar de Grote Kerk. De viering begint tegen 12.00 uur en de toegang is, zoals gebruikelijk, geheel gratis.

X