Intocht Prins Daan

februari, 2018

za10feb14:20Intocht Prins Daan14:20

Details evenement

Op zaterdag 10 februari krijgt Prins Daan van burgemeester Paul Depla de sleutels van het grootste dorp van Nederland, namelijk UT KIELEGAT. Dat gaan we samen natuurlijk stevig vieren. We verzamelen om 14.00 uur bij die ‘grote bruine drol’ in de Keizerstraat, ook wel de Mezz genaamd.

Om 14.15 uur, en Willem Hartmans kennende geen minuut later, start de muziek op de Grote Markt vanaf het podium bij het Stadhuis.

Om 14.20 vertrekt de grote carnavalsstoet met veel carnavals-vierders en gezellige muziek vanaf de Mezz naar de Grote Markt.
Na een stevige wandeling wordt de carnavalsstoet om 14.55 uur bij het stadhuis opgewacht door de oud-Prinsen. Die hebben wel een steek op maar daar zitten geen veren op. Verschil moet er zijn.
Na enige plichtplegingen en veel muziek verschijnt Prins Daan, plus gevolg, pages en hofkapel uiteindelijk op het bordes. Prins Daan herken je aan de veren op zijn steek!

En dan wordt het serieus, want om exact 15.11 uur krijgen wij van de burgemeester de sleutels van Ut Kielegat. De stad is van ons! Zoals ieder jaar worden daarna de carnavalssymbolen Kiske en Mieske onthuld en wordt het winnende carnavalslied 2018 ten gehore gebracht. 

Tot 18.00 uur is het FEEST op de Grote Markt. 

Tijd

(Zaterdag) 14:20

Lokatie

Grote Markt Breda

Grote Markt Breda

Organisator

Comments (0)

X