Kielegat wil duurzaamste carnavalsstad worden

Kielegat wil duurzaamste carnavalsstad worden
4 januari 2020 Anouk

Onlangs maakte de rekenkamer bekend dat de Gemeente Breda de gestelde klimaatdoelen in huidig tempo niet gaat halen. Dat gaat de Stichting Kielegat aan het hart. Kielegat gaat daarom alles op alles zetten om de duurzaamste carnavalsstad van Nederland te worden.

1 aprilgrap op Draoj’ut is om 4-1
Geheel naar het carnavalsmotto van 2020 ‘Draoj’ut is om’ was de maatregel van statiegeld op confetti die gisteren werd aangekondigd natuurlijk een omgedraoide 1 aprilgrap (1-4/4-1)! Maar ‘alle kleine beetjes helpen’, zegt Stichting Kielegat voorzitter Lucien Verhoef. ‘Dit is de aftrap van een groot aantal acties de komende tijd waarmee we aandacht gaan vragen voor ons milieu. En dat willen we natuurlijk samen met alle Kielegatters doen! We roepen iedereen op om mee te denken hoe wij ons carnaval zo duurzaam mogelijk kunnen maken. Dat mag confetti opruimen zijn, maar er zijn vast nog veel betere ideeën om carnaval naar een hoger plan te tillen zodat we samen niet alleen feest vieren maar ook een steentje bijdragen aan een beter milieu’.

Doe mee!
Geef jouw suggesties of acties voor een duurzaam Kielegat door op pers@carnavalbreda.nl en maak kans op een passende prijs!

X