Straatcarnaval

Intocht op zaterdag

Ook in 2016 haalt de commissie Straatcarnaval alles uit de kast om een prachtig buitenprogramma op de Grote Markt te realiseren: vier dagen lang een hossende massa van duizenden mensen is wederom het ultieme doel! Het podium nieuwe stijl was zo’n succes dat we dit maar voor de volgende vijf jaar vastgelegd hebben. Op dit podium kun je weer een keur aan lokale, nationale en internationale beroemdheden verwachten.

We beginnen zaterdag 7 februari met de feestelijke intocht van Prins Petrus C Lie D’un Alleraller Irste met een prachtige stunt en een topact voor jong en oud, de Snollebollekes!

Programma

13.30: verzamelen deelnemers intocht (Mezz)
14.40: vertrek stoet (Mezz)
15.11: overdracht sleutel
15.16: onthulling Kiske & Mieske
15.25: optreden winnaar Carnavalslied (Meikevers)
16.30: optreden De Snollebollekes
16:00: verrassingsoptreden van 2 topkapellen!

Kielegats Muziekfeest op de Markt

Op zondagmiddag organiseert de commissie Straatcarnaval een muzikale middag met de allerbeste carnavalsartiesten van Kielegatse bodem: Ger Couvreur, Tommy Lips, Ad van den Muijsenberg, Thijs van der Molen, Chris Debuut, Vader Abraham… Stuk voor stuk straalden zij de afgelopen jaren op het podium. Kom ook dit jaar langs en geniet samen met duizenden Kielegatters van het leven én van optredens van onder andere DJ Mark den Tenter, Ger Couvreur, Tommy Lips, Denans, Belinda & José en internationale topact de Lawine Boys!

Hossen op de Markt

Een speciale subcommissie organiseerde in 2013 de eerste editie van het zondagavondevenement Hossen op de Markt, barstensvol speciale momenten. Het 77-jarige bestaan van de BCV werd dat jaar gevierd met videobeelden en foto’s uit het rijke carnavalsarchief. Herinnert u zich de honderden opblaaskrokodillen nog die het publiek over zich kreeg uitgestort? Of de pizzabezorgers op scooters met een smakelijk tussendoortje? Het experiment kreeg in 2014 een vervolg. Honderden lichtgevende ballen, een optreden van ’s lands bekendste clown, trompetsolo’s vanaf de top van het stadhuis en schalen vol bitterballen zorgden opnieuw voor een gedenkwaardige avond. De subcommissie Hossen op de Markt heeft zich ingezet voor beter geluid en licht en een nieuw podium, op maat gemaakt, passend om het monumentale bordes van het stadhuis. Steeds wordt met extra aandacht gekeken naar een superoriginele invulling van het programma. Het draaiboek voor de 4e editie staat inmiddels strak in de steigers en het belooft weer een top avond te worden! Check Hossen op de Markt op Facebook! Sambal bij?

13021 -359_hossen op de markt

Dinsdagmiddag voor de Brakken!

Ook dit jaar is de dinsdagmiddag een co-productie van de commissies Jeugd en Straatcarnaval. De commissie Jeugd heeft al jaren de mooiste activiteiten voor de jeugd in petto, zoals de Zevensprong, de grootste poppenkast van Europa, pannekoeken bakken en schminken. Straatcarnaval draagt zijn steentje bij met op het podium voor het Stadhuis een mini-kapellen festival (vanaf 15.00 uur) en om 16.30 uur de topact Het Feestteam. De presentatie is traditiegetrouw in handen van de enthousiaste en kundige Willem Hartmans!

Klassiek ontmoet carnaval: slotfeest met een lach en een traan

Dinsdagavond met carnaval verzamelen Kielegatse mensen, groot en klein, zich traditiegetrouw op de Grote Markt voor de afsluiting van carnaval. De sleutel van de stad moet terug naar de burgemeester, maar voordat het echt over is zorgt de Commissie Straatcarnaval ervoor dat het nog één keer groot feest is. Met duizenden lichtjes en op de klanken van grote (carnavals)klassiekers en zwaait en zwiert het publiek onder leiding van dun Willem en in bijzijn van Prins en Gevolg richting het onvermijdelijke einde: de verbranding van Kiske en Mieske en het afsluitende vuurwerk.

Leden Commissie Straatcarnaval

Jos Filius (voorzitter)
Barbara Canters
Lisette Rompa
Willem Hartmans
Jaap Meeldijk

Leden Hossen op de Markt (subcommissie)

Jaap Meeldijk (voorzitter, creatie, marketing)
Joris Joosen (technische productie)
Freek Haverman (presentatie, marketing)
Yves de Morree (presentatie, creatie)
Bart de Feber (inkoop, stage management)
Stefan van Kakerken (planning, creatie)

Neem via de telefoon of e-mail contact met mij op.

Of gebruik het contactformulier

X