Reglementen en geschillen

Wat doet de juridisch adviseur van het Algemeen Bestuur? In feite niet heel veel, want voorkomen is beter dan genezen.

Gelukkig functioneert het Bestuur prima en dat zorgt voor weinig problemen als het gaat om verkeerstoezicht, vergunningen, veiligheid van optochtdeelnemers en een goede samenwerking met politie en brandweer. Ook de statuten worden regelmatig bijgewerkt en de debiteuren worden achter de broek gezeten.

Maar ieder carnavalsjaar is afwachten: iedereen is happy als er geen calamiteiten zijn die voor problemen zorgen met schade en/of letsel. Dat is heel heel belangrijk. Dat máákt of breekt carnaval!

Soms gebeuren er dingen die echt niemand kan voorzien: een artiest reed met z’n auto en kleine caravan op dinsdag de bomvolle Grote Markt op voor een optreden aldaar. Tja, daar wil iedereen dan in gaan zitten, zeker als de deur open is. En dan is het “krak” en “boem is ho”…niet fraai, toch niet zo’n goed idee om met auto de markt op te rijden. Uiteindelijk geen juridische gevolgen, want zoek maar eens uit wie wat gedaan heeft. Daar kan de BCV geen verantwoordelijkheid voor nemen. Maar alles waar ze wel verantwoordelijk voor is, is goed afgedekt.

Neem via de telefoon of e-mail contact met mij op.

Of gebruik het contactformulier

X