Protocol

De commissie Protocol is de strenge, maar rechtvaardige bewaker van het protocol van Prins en Gevolg. De commissie ziet toe op de naleving van de Kielegatse carnavaleske gebruiken en tradities. Het protocol voorziet in de wijze waarop het gevolg gekleed gaat, hoe je een steek, cape, smoking en handschoenen draagt, in welke volgorde de Raad van Elf een zaal moet betreden en wat hun plek is op het podium. Dat de Prins en zijn gevolg altijd op het hoogtepunt van het feest de zaal verlaten, want niets is zo erg als een hoogheid in een lege zaal. De secretaris van de prins ziet er bijvoorbeeld ook op toe dat de Prins nooit alleen staat. Carnaval is een serieuze aangelegenheid zie je zo wel!

De geheime drieschaar, waar de voorzitter Protocol deel van uitmaakt, weet als enige wie eens in de drie jaar de nieuwe Prins van het Kielegat wordt. De voorzitter Protocol begeleidt alle voorbereidingen mee. In samenspraak met de geheime drieschaar en de nieuwe Prins worden het Prinsenpak en wapen ontworpen en de titels bedacht. Op 11-11 of het weekend ervoor wordt de nieuwe Prins gepresenteerd.

De commissie Protocol bestaat uit de voorzitter, Prins, secretaris van de Prins, kabinetschef, Pliessie, voorzitter van de Raad van Elf en een burgerlid.

Neem via de telefoon of e-mail contact met mij op.

Of gebruik het contactformulier

X