De commissie Jeugdactiviteiten heeft als doel om carnaval onder de jeugd te stimuleren. De kinderen zijn degenen die later het stokje weer over moeten nemen om carnaval in Ut Kielegat te laten voortbloeien.

Al ruim voor carnaval kunnen de kinderen, de brakskes, uit Ut Kielegat en de diverse randgemeentes kennis maken met carnaval via het scholenproject. Op school krijgen ze les in hun normale vakken maar dan in een carnavaleske vorm. Iedere groep op zijn eigen niveau. Ze bezoeken ook het bouwkot waar de carnavalswagens gebouwd worden. Een leuke mooie ervaring en hopelijk een stimulans om zich zelf ook aan te sluiten bij een bouwgroep.

Ieder jaar worden er ook een jeugdprins en -prinses gekozen die de brakskes bij de hand nemen voor een geweldige carnaval. Zowel voor als tijdens carnaval worden zij begeleid door leden van onze commissie.

Dan hebben we op de zondag voor carnaval nog de Bonte Brakkenmiddag met schminkers, een knutselhoek en een stoere dj die op geheel eigen wijze met allerlei spelletjes en muziek de kinderen vermaakt. Uiteraard spelen er ook diverse kapellen waaronder een heus jeugdensemble. Prins en gevolg brengen natuurlijk ook een bezoekje.

Vlak voor carnaval verschijnt ‘t Brakske, de Kielegatse kindercarnavalskrant met allerlei leuke puzzels, moppen en het complete carnavalsprogramma voor de jeugd. Je vindt ’t Brakske in carnavalskrant De Kontklopper.

Op dinsdagmiddag met carnaval is de Grote Markt in het Kielegat voor de brakskes. De jeugdprins en -prinses zijn gastheer/vrouw. De mooiste wagens uit de optocht staan opgesteld met een leuke vossenjacht er omheen. De grootste poppenkast van Europa is een superleuk spektakel met mansgrote poppen en drie voorstellingen. De koekenbakkers van Dun Dikke Foep bakken gratis pannenkoeken.

Op het podium staat ieder jaar een topartiest (houdt de posters en Het Brakske in de gaten). Uiteraard brengen Prins en gevolg een bezoek.

Kortom, wij zitten niet stil en dit alles om de brakskes een superleuk carnaval te bezorgen en dit feest levendig te houden!

Neem via de telefoon of e-mail contact met mij op.

Of gebruik het contactformulier

X