De commissie Feesten draait het hele jaar op volle toeren. Zoals de naam al doet vermoeden organiseert deze commissie de feesten van de BCV. En dat begint al ver voor de zomer met de voorbereidingen op het Elluf-Elluf-feest tot aan het jaarlijks terugkerend carnaval. Hieronder een opsomming van de verschillende activiteiten die de commissie, namens de BCV, organiseert:

Het Elluf-Elluf-Feest

Het officiële openingsfeest van het carnavalsseizoen: Het Elluf-Elluf-Feest met het traditionele Blèèrfêêst (carnavalsliedverkiezing).  Op deze avond wordt de nieuwe Prins en zijn gevolg bekend gemaakt. Het is de laatste jaren in de MEZZ uitgegroeid tot een carnavalsfeest voor iedereen die ut Kielegat een warm hart toedraagt.  Met vele kapellen die strijden om het beste carnavalslied. Ook treden er ieder jaar topartiesten op. Twee weken na de carnavalsliedverkiezing worden er opnames gemaakt van het winnende carnavalslied. Ook dit verzorgt de Commissie Feesten.

De Nacht van ut Kielegat

Elke derde zaterdag van januari vindt het grootste pre-carnavalsfeest van ut Kielegat plaats. De Nacht van ut Kielegat is in de jaren uitgegroeid tot een begrip. Met vele kapellen, carnavaleske acts, meezinguurtje, verrassende artiesten en feestbands in drie overvolle zalen is er voor eenieder, die van een goed feest houdt, van alles te beleven. Ieder jaar heeft de Nacht van ut Kielegat een ander thema, waarnaar de carnavalsvierders zich flink uitdossen. Dit druk bezochte carnavalsfeest, in het Amrath hotel Breda, wordt door de commissie Feesten georganiseerd. De Kielegatter houdt de derde zaterdag van januari hier speciaal voor vrij in de agenda.

Kielegatse Schraanserij

Voorheen Het Prinsendiner

De Oeledienst

Twee weken voor carnaval  vindt de traditionele Oeledienst plaats. Deze carnavaleske dienst trekt ieder jaar weer een volle kerk. De laatste jaren is de Oeledienst in de Grote Kerk van Breda. Deze unieke locatie zorgt met zijn zandstenen gewelven voor een schitterend decor waarbij het volk getrakteerd wordt op een dienst vol muziek, geestige toespraken en preken om vervolgens met een lach en met een zegen naar huis te gaan.

Om 12 uur staan de deuren van de Grote Kerk voor u open.

Toegang is gratis!

De Grôtste Mââuwert

Een fenomeen dat vele jaren geleden sneuvelde bij gebrek aan tonpraters in Breda was de Grôtste Mââuwert. Toch wist een club enthousiastelingen dit evenement een paar jaar geleden nieuw leven in te blazen.

Zondag voor carnaval is het weer zo ver. Na vele maanden van voorbereiding, met professionele ondersteuning van de allergrôtste mââuwerts van zuid-Nederland, presenteren  tonpraters uit Breda en omgeving hun buut.Wat valt er te winnen?
– De titel van de Grôtste Mââuwert, dus die met die drie hoedjes.
– De Bredase Kultrofee, die betalen we zelf want die wordt geschonken door de gemeente Breda.
– De publieksprijs.
Het evenement wordt gehouden in zaal Mezz, Keizerstraat 101, 4811 HL Breda Centrum.
De zaal gaat open om 13.00 uur en om 13.30 uur gaan de verbaal sterken los.

Voor kaartverkoop en verkoopadressen zie: www.degrotstemaauwert.nl

Het Rabobank Kielegats Carnavalsconcert

Op vrijdagavond voor ut Kielgatse carnaval is er het Rabobank Kielegats Carnavalsconcert. Het orkest bestaat uit 65 muzikanten die beter bekend staan onder de naam: Philharmonie Zuid-Nederland. In het Chassé Theater zullen zij de mooiste muziekstukken spelen, samen met wisselende landelijk bekende artiesten.

Na afloop van het concert is het groot feest in de foyer en de brasserie van het theater met een keur van topkapellen uit de regio.

Bestuur:
Ruud van de Reijt: voorzitter en chef kaartverkoop
Mark van Ierssel: directeur theater en techniek

Back office:
Rob van den Maagdenberg: baas nazit
Ingrid Huijskens: al jaren aspirant lid en verantwoordelijk voor creatieve vormgeving met hoge en lage resolutie

DSC02440

Het Gulden Bal

Op de dinsdagmiddag met carnaval ga je met de hele familie naar het Gulden Bal. Dit is het grootste en gezelligste carnavalsbal in ut Kielegat en je ontmoet beslist weer oude vrienden. Ook aan de allerjongsten is gedacht met een speciale kinderhoek waar geknutseld, geschilderd en gespeeld kan worden. Dit onder deskundige begeleiding van medewerkers van Brakkenfestival on Tour. Kom op dinsdagmiddag om 14.00 uur naar het Chassé Theater. De zaal is om 13.30 uur open. Entreekaarten à € 5,00 p.p. inclusief garderobe uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van het Chassé Theater. Kinderen t/m 12 jaar en Bredapashouders gratis.

Voor meer informatie en foto’s: www.guldenbal.nl

Samenstelling commissie Feesten

De Commissie Feesten heeft als voorzitter Jos Filius. Elk feest heeft zijn eigen verantwoordelijke subcommissieleden.  Ook het Straatcarnaval, de Grôtste Mââuwert, de Kielegatse Schraanserij, het Kielegats Carnavalsconcert en het Gulden Bal vallen onder de commissie Feesten.

De verantwoordelijke voorzitters per feest zijn hieronder aangegeven.

Voorzitter: Jos Filius
Vice-voorzitter: Jac van Gorkum

Secretariaat/perscontact/kapellencontact: Diana van Drongelen
Elluf-Elluf-Feest: Rutger Westenburg
Nacht van ut Kielegat: Jeroen Bekkema
Oeledienst: Piet Raats
Grotste Mââuwert: Frans Schoester
Kielegats carnavalsconcert:  Ruud van de Reijt
Gulden Bal: Rob Knobel

Contactgegevens commissie Feesten BCV:
E-mail:  feesten@carnavalbreda.nl

Commissie Feesten

Commissie samenstelling

Jos Filius (voorzitter), Jac van Gorcum (Vice Voorzitter), Diana van Drongelen (secretariaat), Rutger Westenburg, Gonnie Verschuren, Jeroen Bekkema, Hans van der Buijs, Iris van der Woude, Gijs Eskes, Piet & Henk Raats, Marco van de Wijngaard, Dominique de Koster, Frans Schoester, Ad de Jongh, Ida Sol, Eric van Overbeek, Maarten van Overbeek, Rob Knobel, Jopie van der Muren, Lenie van de Wijngaart, Theo van Gils, Rien Roks, Ruud van de Reijt & Mark van Ierssel.

embleem_feesten

Neem via de telefoon of e-mail contact met mij op.

Of gebruik het contactformulier

X