Brakkencarnaval

Brakkencarnaval: dinsdagmiddag met carnaval

Dinsdag 28 februari 2017: Gezellige brakkenmiddag op de Grote Markt. Na de opening door de Nar van ’t Kielegat met de Zevensprong en buiten de artiesten en de poppenkast om kunnen de brakskes genieten van de gratis pannenkoeken van de koekenbakkers van Dun Dikke Foep. De brakskes mogen de pannenkoeken zelf versieren.  Tevens staan er vijf grote wagens uit de optocht opgesteld waar omheen een leuke speurtocht is georganiseerd. De verschillende kermisattracties en snoep- en eetkramen maken het feest compleet. ‘De gezelligste middag’ zeggen kenners!

En muziek op het grote podium bij het Stadhuis. Vanaf 15.00 uur treden Tworwelwa, Bentzat en Ongeloofeloos op en om 16.30 komt niemand minder dan Lamme Frans de Grote Markt op zijn kop zetten.

13.30 – 14.00 uur: Opening door Prins en zijn gevolg, jeugdprins en jeugdprinses onder begeleiding van de Kielegatse Brakskes. De Nar opent met de Zevensprong het Brakkencarnaval op de Grote Markt.
14:00 / 15:00 / 16:00 uur: Poppenkastvoorstelling 
15:00 uur: Mini Kapellen festival met Bredase topkapellen op het grote podium.
16:30 uur:  Lamme Frans

Poppenkastvoorstelling: ‘t 11e verhaal!

Al heel wat keren hebben wij de Kielegatse brakskes op de Grote Markt een leuke middag bezorgd. Dat gaan we natuurlijk nog een keer doen. Want we krijgen er geen genoeg van en wij hopen jullie ook niet!

Elk jaar wordt het grote avontuur van onze poppen, in de grootste poppenkast van Nederland, vooraf gegaan door het poppenkastlied. Een lied dat vertelt dat carnaval diep van binnen zit. Je moet de harmonie binnen jezelf kunnen horen. Zonder harmonie geen carnaval, dat is de bron van alles, een carnaval zonder harmonie is als een school zonder juf of meester!

Maar ik weet niet wat er nu gebeurt, maar er gaat iets goed fout… We zijn wat kwijtgeraakt, iets heel belangrijks en om ons verhaal goed te kunnen blijven spelen hebben we dat wel nodig. Ik zal je vertellen dat we al een grote speurtocht hebben opgezet om alles weer terug te vinden. Ik hoop maar dat het gaat lukken want anders weet ik het ook niet meer en zal de poppenkast nooit meer hetzelfde zijn, en dat mag natuurlijk niet gebeuren!

Weet je wat, als alle brakses van ‘t Kielegat nou eens naar de Grote Markt komen op 28 februari en ons een beetje gaan helpen met zoeken, dan hebben we kans dat met hun hulp het toch nog goed komt met de poppenkast. Dat zou mooi zijn, dan kunnen we weer een gewone carnaval vieren… Dus brakses, tot dinsdagmiddag met carnaval! De poppenkast speelt om:14.00u, 15.00u en 16.00u. Tot dan!

X