Alle Kielegatters verzamelen: 11-11 gaat door op de Grote Markt!

Alle Kielegatters verzamelen: 11-11 gaat door op de Grote Markt!
23 september 2021 Anouk

Met de huidige maatregelen ziet Stichting Kielegat genoeg mogelijkheden om de nieuwe hoogheid op donderdag 11 november als vanouds op de Grote Markt te presenteren. Het afgelopen jaar hebben we al laten zien dat we creatief en flexibel genoeg zijn om binnen de beperkingen een heel mooi carnavalsfeest neer te zetten. Op een verantwoorde manier wil de organisatie de stad weer rood en oranje laten kleuren. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang.

Beperkingen
Op dit moment houdt de Stichting rekening met de huidige maatregelen. Dat betekent dat Kielegatters, naast een uitgedoste outfit, ook een geldig coronatoegangsbewijs mee naar het centrum moeten nemen. Vanaf 1 november gelden weer mogelijk nieuwe maatregelen. Stichting Kielegat zal op basis van die richtlijnen eventueel de organisatie ietwat aanpassen of versoepelen. “We kijken uit naar weer een ouderwets carnavalsfeest. In goed overleg met gemeente en horeca kunnen we dit op een verantwoorde manier samen neerzetten. Nog meer dan andere jaren kijken we uit naar dit feest. Een carnaval waar we dit jaar dubbel van gaan genieten.”, aldus Lucien Verhoef, voorzitter Stichting Kielegat.

Verkiezing van het carnavalslied gecombineerd met de carnavalskwis
Een dag later op 12 november kunnen liefhebbers van kappellenmuziek hun hart ophalen tijdens het Blèèrfêêst. De verkiezing van het carnavalslied wordt dit jaar gecombineerd met de Elluf Elluf kwis. Een show die vorig jaar enorm goed is ontvangen bij een breder publiek. Kielegatters kunnen het spektakel in de Mezz bijwonen of vanuit huis en de kroeg meespelen. Alles zal live worden uitgezonden, zodat jong en oud een carnavaleske avond kunnen beleven. Een avond vol met unieke carnavalsvragen, live optredens van het Blèèrfêêst en ludieke opdrachten.

Een voorzichtige blik vooruit
De Stichting probeert al voorzichtig naar carnaval zelf te kijken. “Natuurlijk blijft het nog steeds onzeker, maar we hebben wel besloten dat we naar een alternatief kijken, mocht de Grote optocht niet plaatsvinden zoals we gewend zijn. We hebben gezien bij het Bloemencorso van Zundert dat daar ook genoeg voorbeelden zijn”, aldus Verhoef. Ook hebben we een aantal nieuwe plannen voor de jeugd. Daarom zullen we, in tegenstelling tot afgelopen jaar, voor dit seizoen ook weer een jeugdprins, -prinses en gevolg installeren. Enthousiaste brakken kunnen zich hiervoor aanmelden.

Een carnaval alleen met hulp van veel vrijwilligers
Met alle activiteiten op de planning kan Stichting Kielegat altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Op woensdag 29 september wordt de ‘Komdurbij’ georganiseerd in Publieke Werken. Geïnteresseerden kunnen die avond kennis maken met diverse enthousiaste vrijwilligers uit verschillende commissies die wel wat extra handjes kunnen gebruiken. Aanmelden voor deze avond kan via hr@kielegat.nl.

X