11 smoezen waardoor je op 11-11 toch vrij bent

11 smoezen waardoor je op 11-11 toch vrij bent
10 november 2019 Anouk

Aanstaande maandag, 11 november is het eindelijk zover. De echte Kielegatter trekt zijn pakske uit de kast en komt naar de Grote Markt. Want daar wordt vanaf 14.11 uur het officiële startschot gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen. En dat wordt in ut Kielegat gevierd op precies de Elfde van de Elfde. Jawel, dat is dit jaar op een maandag. Een werkdag zul je zeggen, maar niet voor de echte Bredanaar. Want die neemt natuurlijk vrij op deze feestelijke dag. Voor de Kielegatter die reeds door de vakantie-uurtjes heen is, hebben wij de volgende 11 ludieke smoezen klaar staan. Zodat je er toch bij kan zijn.

 1. Zeg maandagochtend dat je op het punt staat door je rug te gaan. De kans is groot dat dat door het ‘zak es lekker door’ op de Grote Markt alsnog echt gebeurt ook.
 2. Je kan niet op het werk komen vanwege een hele lange file. Kielegatters gaan in polonaise richting de stad, en dat begint al ver rond de stad in de auto.
 3. Het Carnavals … ehhh … griepvirus houdt je in de greep, en het is besmettelijk. Grote kans dat je dinsdag dan ook thuis mag blijven.   
 4. Dun’ond (ja, je hebt opeens een hond) wordt met spoed geopereerd en je kan het arme beest natuurlijk niet alleen laten.
 5. Je hebt bedorven kip gegeten, meestal hoeven ze verdere details dan niet meer te weten. Waarschijnlijk ben je dinsdagochtend nog niet helemaal lekker daarvan.
 6. Toporkest Auwmenore neemt vanmiddag een nieuwe CD op en ik mag invallen op tamboerijn.
 7. Je moet een Jupilerscopie ondergaan (niemand zal dat betwijfelen, toch).
 8. Een verwachte grote en belangrijke levering (oew carnavalspakske natuurlijk) wordt geleverd tussen 13.30 – 17.30 uur.
 9. Je bent vanmiddag gevraagd voor een proeftraining bij NAC Breda.
 10. De oppas heeft het op d’r heupen en nu moet je de kinderen van school halen.
 11. Je geeft op het werk aan dat je de nieuwe Prins van ut Kielegat wordt. Weten zij veel. Zeg je morgen dat het op het laatste moment toch iemand anders werd.

De nieuwe Prins van ut Kielegat wordt overigens om 17.11 uur gepresenteerd, zodat de Kielegatter die echt geen vrij kan krijgen toch nog snel na het werk naar de Markt kan komen. 

X